Mimořádně důležitá rada, jak byste z těla mohli vytáhnout přebytečnou vodu. Jakmile splasknete, bude vám lépe!

Otoky se vyskytují u různých skupin obyvatelstva. Zatímco u některých se vyskytují v letních měsících, v těhotenství nebo při hormonálních změnách, pro jiné jsou nevítaným každodenním chlebem. Jak tedy účinně vyvolat uvolňování přebytečné vody?

Bolest v zádech způsobená hromaděním tekutin

Máte sedavou práci, při níž se nijak nehýbete? V případě, že aktivně nevyhledáváte přestávky na procházky a protáhnutí těla, máte před sebou velký problém. Takovéto sedavé zaměstnání pravidelně vede k bolestem zad nebo k hromadění tekutin v nohách. Proto je více než vhodné dát si nohy nahoru a opřít je o přepážku, alespoň na malou chvilku. Tím je zajištěno posílení krevního oběhu.

Zaměřte se na osvědčený trik

Kromě klasické pohodlné pozice pro nohy a jejich zvednutou polohu vám pomůže i od další nepříjemnosti, kterou můžete využít jako další zdroj úlevy. Noste kompresní legíny a ponožky a budete moci zklidnit příznaky oteklých nohou. Jemné podráždění a mačkání nohou má vliv na rychlejší prokrvení nohou, ale také na snížení otoků.

A ještě něco, co se týká spánku

Odpočíváte na břiše, nebo na zádech? V takovém případě zjistíte, že jsou vaše nohy nedokonale prokrvené. V případě, že ležíte na levém boku, můžete si efektivně pomoct při zklidnění otoků a snížení váhy na velké žíle. Což je právě ta, která se stará o odvádění krve z dolní poloviny těla do srdečních komor.

Pomůže vám několik rad od naších předků

Úžasným tipem na rychlé zklidnění oteklých nohou může být zábal ze zelných listů. Zelné listy necháme v lednici a poté je přiložíme na bolestivá místa. Zelí může být charakteristickým lékem na zmenšení otoků. Kromě těchto tipů byste měli neustále vybírat volné oblečení v období, kdy vás trápí známé potíže. Volné oblečení neomezuje krevní oběh a umožňuje volný oběh lymfy!

Související články

Odpovědi